Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Az őrségi találkozót a hazaiak nyerték a körzetiben

Rábavidék | 2021. március 23.

A megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Körmendi csoportjában március közepén, a nemzeti ünnep miatti hosszú hétvégén kezdték el tulajdonképpen a tavaszi szezont. Előtte héten még az utolsó őszi fordulót pótolták.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

 Akárcsak a megyei első osztályban, itt is áthelyeztek két játéknapot (16. és 17. fordulókat) a szezon elejéről a pontvadászat végére. Így a 18. fordulóval rajtolt el a tavasz és a 19. fordulótól már az eredeti sorsolás szerint zajlik majd a bajnokság. Az első tavaszi rangadó a Téglagyár-Szakonyfalu összecsapás volt, ahol a házigazdáknak sikerült otthon tartaniuk a 3 pontot. Magabiztosan nyerte az őrségi rangadót a Pankasz az Őrimagyarósd ellen. Az utolsó helyezett Máriaújfalu fogadta a bajnoki címre pályázó Magyarszecsődöt. Nem történt meglepetés a vendégek könnyedén léptek túl a feladaton. A listavezető RSE-Szalafőnek sem okozott gondot a vasaljai vendégeskedés. A kondorfaiak is hozták a papírformát és a Gaszton legyőzésével újabb értékes pontokat szereztek. Két meglepetést – ha nem is nagyot – azért tartogatott a forduló. Kikapott a Rábagyarmat az Oszkó-Győrvár ideiglenes otthonában Vasváron annak ellenére, hogy a találkozó előtt a két csapat között 14 pont volt a különbség. Bár a vendégek szereztek vezetést, ezt még a félidőig egalizálta az oszkói gárda, majd a hajrában a maguk javára fordították az eredményt. A másik meglepetés Nagyrákoson született, ahol a Magyarlak nyert magabiztosan, öt gólt rúgva (képünkön).

A 19. játéknapon kiköszörülte a csorbát a Rábagyarmat az egy héttel korábbi, Oszkó elleni fiaskóért. Azt a Téglagyárt verték meg, amely előző héten a szakonyfaluiak ellen tudott rangadót nyerni. Gólokban gazdag változatos mérkőzést játszott a két gárda. Múlt heti vereségét követően Őrimagyarósdon vigasztalódott a Szakonyfalu, mégpedig olyan módon, hogy szabályosan kiütötték a hazaiakat. Nem okozott nehézséget a listavezető szalafőieknek az Oszkó-Győrvár csapatán való túllépés. Ugyancsak gond nélkül tartotta otthon a három pontot a Magyarszecsőd gárdája. A fordulóban két igazi szomszédvári rangadót is lejátszottak. A jó formában lévő Magyarlaknak most nem okozott gondot legyőzni a sereghajtó Máriaújfalut. Az őrségi összecsapást a Pankasz-Nagyrákos mérkőzést a hazaiak nyerték úgy, hogy a gyors vendégvezetést követően egyszerre sikerült egyenlíteni, majd a 22. percben kialakult a végeredmény is. A mögöttünk lévő két hétvége egyetlen döntetlen eredménye Kondorfán született, ahol a vasaljaiak már két góllal is vezettek a házigazdák ellen, végül mégis meg kellett elégedniük a döntetlennel.

 Eredmények: 18. forduló: Körmendi Téglagyár-Szakonyfalu 2-0, Oszkó-Győrvár-Rábagyarmat 2-1, Vasalja-RSE-Szalafő FC 1-4, Nagyrákos-Magyarlak 2-5, Pankasz-Őrimagyarósd 3-0, Máriaújfalu-Magyarszecsőd 1-5, Gasztony-Kondorfa 0-1. Szabadnapos a Rönök volt. 19. forduló: RES Szalafő FC-Oszkó-Győrvár 5-2, Őrimagyarósd-Szakonyfalu 1-7, Rábagyarmat-Körmendi Téglagyár 4-2, Magyarszecsőd- Rönök 5-0, Pankasz-Nagyrákos 2-1, Magyarlak-Máriaújfalu 4-1, Kondorfa-Vasalja 2-2. Szabadnapos a Gasztony volt. Az élen az RSE Szalafő áll 40 ponttal. A második Magyarszecsődnek 34, a harmadik Szakonyfalunak 32 pontja van.                                                         

kgy.                                      Fotó: Kemencei Ilona    

 

Forrás: Rábavidék.hu