Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Gazdag programkínálattal rukkoltak elő az őriszentpéteriek

A Szentpéteri Esték után pedagógus piknik lesz

Rábavidék | 2018. június 12.

A Virágzás Napjai és az Őrségi Vásár közötti időszakban sem lesznek (és nem voltak) programok és szórakoztató rendezvények híján az őriszentpéteriek.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Május 25-én a művelődési házban vendégszerepelt Détár Enikő színművésznő és Dell’ Amico Rómeo énekes. Műsorukban Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalait énekelték, de több musical és filmbetét dal is felcsendült. A városi gyereknapra május 27-én került sor. Az eseményt az Őriszentpéterért Egyesület és a város önkormányzata közösen szervezték. A sportpálya melletti területen számos program várta a gyerkőcöket. Óriáscsúszda, élőcsocsó gladiátor pálya, arc és hajfestés, lufibohóc és még számos dolog közül lehetett választani. Volt még vásári bábjáték, kézművesfoglakozások és rendőr- tűzoltó- és mentőautó bemutató. A gyerekeket meg is vendégelték, majd pedig tini discóban táncolhattak.
A május eleji esős idő miatt június 2-ra halasztották a Szentpéteri Esték idei második, tavaszi rendezvényét. Az esemény a megújult parkerdő átadása is lesz egyben. Egy Interreges pályázat eredményeképpen eredeti funkciójába állították vissza a helybéliek és az idelátogató turisták kedvenc pihenőhelyét. Esőbeálló, tűzrakóhelyek, szalonnasütő és grillező helyek, biciklitároló és más egyéb kényelmet biztosító alkalmatosságok lettek kihelyezve, amelyek mind a pihenni vágyókat szolgálják. A mostani Szentpéteri Esték túraútvonalának végállomása lesz a parkerdő, ahol a sütő és főző berendezéseket mindjárt ki is próbálhatják a résztvevők. A népszerű túra során most is több akadályt kell leküzdeniük a szerek csapatainak. Lesz helyismereti totó is és a közelgő labdarúgó világbajnokság apropójából VB történeti totót is ki kell tölteniük a csapatoknak.
Ugyancsak a parkerdő ad helyet a pedagógus pikniknek. Már a korábbi években megfogalmazódott az a gondolat, hogy a pedagógusnap alkalmából a megyei ünnepség mellett helyben is köszöntsék az iskolában és az óvodában dolgozókat. Az idei esztendőtől már a pankaszi iskola is ide tartozik, tagintézménye az őriszentpéterinek, a bajánsenyei iskola pedig már évek óta telephelye. Őket szeretnék helyben ünnepelni egy vidám összejövetel keretében június 4-én, hétfőn. Ugyanezen a héten, június 9-én, szombaton 18 órától egész estés színházi bemutató lesz a művelődéi házban. A helyi Tritikálé Társulat és a bajánsenyei Kerkabarka színjátszó csoport mutatja be legújabb darabjait a nagyérdeműnek.                                  
 

Forrás: Rábavidék.hu