Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Körmendi vásárcsarnok a hét minden napján várja a vásárlókat

Rábavidék | 2021. szeptember 4.

Körmenden sok ember várja, hogy megnyíljon az új piac és reményeik szerint kulturáltabb körülmények között, még nagyobb kínálatból szerezhetik be a számukra fontos termékeket, élelmiszereket, használati cikkeket.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Tájékozódtunk, hogy mikor nyitja ki kapuit a vásárcsarnok, amely kívülről impozáns épület, s meggyőződhettünk arról, hogy belül is korszerű, tágas, minden feltételt biztosít a kulturált vásárláshoz. A piac továbbra is a város tulajdona, ám az üzemeltetését a Körmendi Piac és Vásárcsarnok Kft. végzi majd. A beruházás, mint azt már korábban is megírtuk 100 százalékos uniós pályázati támogatásból valósult meg. A város magántőke bevonásával alapította meg a működtetési feladatokat ellátó céget, amely bérleti díjat fizet a tulajdonosnak.

A vásárcsarnok kft. legfontosabb célkitűzése, hogy nem csak a hétfői és a szombati napokon legyen nagyszámú látogatója és vásárlója a piacnak, hanem a hét minden napján érkezzenek a vásárlók. Ennek érdekében hús-és hentesáru üzletet, sütödét, pékárut, kávét, üdítő italokat, cukrászsüteményeket kínáló boltot és egy körmendi őstermelő által levédett termékeket is vásárolhatnak a piacra érkezők. Az őstermelők az élelmiszer jellegű termékeiket a vásárcsarnokon belül árusíthatják, ahol gondosan kialakított eladótér áll a rendelkezésükre. Az egyéb élelmiszereket árusító kistermelők ugyancsak a csarnokon belül árusító padokon kínálhatják a termékeiket.

A vásárcsarnok mellett, jobb oldalon a textil- és ruhaneműket árusítókat helyezik el, míg a bal oldalon a használtcikkeket kínálók fogadhatják a vásárlóikat. A saját gépjárműből árusítók a bejárattal szemben helyezkedhetnek el. A régi fedett piacon a növényeket, virágokat, palántákat és a kegyeleti árucikkeket forgalmazók kapnak helyet.

A vásárcsarnok kft. vezetősége reménykedik abban, hogy a piac közönsége elégedetten veszi tudomásul a változtatásokat, melyek az átláthatóbb, korszerűbb, gyorsabb és színvonalasabb vásárlást hivatottak elősegíteni. A kereskedőknek és az őstermelőknek nagy szerepe van abban, hogy a városban és térségében a kereskedelmi szolgáltatás tovább javuljon, az ő érdekeiket különösen szem előtt tartotta a piac vezetése. A nyitást október végére, november elejére tervezik, és a kezdeti tapasztalatok értékelése után, a szükséges változtatásokat is meghozzák annak érdekében, hogy a vásárlás és a kiszolgálás minél zökkenő mentesebb legyen. A piac üzemeltetője addig is kéri a körmendi és városkörnyéki lakók megértését és türelmét.

 

R-infó

 

Forrás: Rábavidék.hu