Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Vannak elmaradt mérkőzések a megyei labdarúgó bajnokságokban

Tavaszi menetrend az alacsonyabb osztályokban

Rábavidék | 2021. január 12.

A megyei első osztály mellett a másod-és harmadosztályban is elkészítette a versenybizottság a tavaszi menetrendet a megyei labdarúgó szövetségben. A másodosztályú Déli és a harmadosztályú Körmendi csoport tavaszi programjának változása érint bennünket.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A Déli csoportban volt a legkönnyebb tető alá hozni a tavaszi menetrendet. Történt ez azért, mert a koronavírus járvány második hulláma miatt november elején bevezetett szigorító intézkedések hatályba lépésekor a csoport már túl volt az őszi szezonon. A 14 csapatos mezőnyben lejátszották az idényre jutó 13 mérkőzést. Csupán azt a négy meccset kell bepótolni, amelyek az időjárás okozta mostoha pályaviszonyok miatt maradtak el. Még az ősszel lett volna lehetőségük erre a csapatoknak, ám az egyesületek éltek a lehetőséggel és a pandémiás helyzet miatt nem tették ezt. Így a szövetségben kettő februári hétvégét jelöltek ki az elmaradt mérkőzések lejátszására azért, mert a Felsőcsatár két ízben is érdekelt. Hét csapat érintett az ügyben, pótolni kell az első fordulóból a Felsőcsatár-Viszák, a hatodik fordulóból a Tanakajd-Gyöngyöshermán-Szentkirály, a nyolcadik fordulóból a Felsőcsatár-Táplán és a Szentpéterfa- Körmend VSE összecsapásokat. Az ajánlott két hétvége, a február 20-21 és a február 27-28. A 14. forduló időpontja 2021. március 6-7-e, a 19-26 fordulókat az eredetileg kisorsolt időben rendezik meg. (Képünk a Rábatótfalu – Gyöngyöshermán-Szentkirály mérkőzésen készült.)

 

A harmadosztály Körmendi csoportjában már bonyolultabb a folytatás. Itt több csapat is élt a lehetőséggel és játszott addig, ameddig a sorsolás szerint volt ellenfele. A 14. játéknapon három - Oszkó-Győrvár-Vasalja 2-2, Kondorfa-Pankasz 1-1, Magyarszecsőd -Őrimagyarósd 3-2 – mérkőzésre is sor került, míg a 15. fordulóban a Magyarlak-Magyarszecsőd 1-4 meccset játszották le. Így alakult ki aztán az a helyzet, hogy a Magyarszecsődnek nem kell túlóráznia a tavasszal. Hat csapatnak – Kondorfa, Magyarlak, Oszkó-Győrvár, Őrimagyarósd, Pankasz, Vasalja – csak egy meccset kell játszaniuk, és öt csapatnak – Gasztony, Körmendi Téglagyár, Nagyrákos, Rábagyarmat, Rönök – pedig két találkozót kell pótolni a 14., és/vagy a 15. fordulóból.  Ezért aztán a következőképpen indul a tavasz ebben a csoportban: 14. forduló: február 27-28.-a, 15. forduló: március 6-7.-e, 16. forduló: június 12-13.-a, 17. forduló: június 19-20.-a, 18. forduló: március 13-14.-e. A 19-30. fordulóig a sorsolás változatlan. Azon sportszervezeteknek, melyeknek az őszi 1-13. fordulóból elmaradt mérkőzése van, 2021. február 21.-ig kell megrendezniük a találkozót, a két csapat megállapodása szerint. A mérkőzés új időpontját az MLSZ IFA Rendszerében 2020. december 15.-ig rögzíteni kellett. Ennek hiányában a mérkőzés időpontját a VB jelölte ki! Két ilyen találkozó van, a 10. fordulóból elmaradt RSE Szalafő FC-Csörötnek és a 13. fordulóból elmaradt Máriaújfalu-Szakonyfalu. Ezeknek a csapatoknak három mérkőzést kell pótolniuk.

 

Feladat van tehát bőven a tavaszi rajt megkezdése előtt. Főleg a harmadosztályban, a másodosztály Déli csoportja egyszerűbbnek tűnik a helyzet. Csak bízni lehet abban, hogy az erőltetett menet ellenére a 2020/2021-es pontvadászat minden osztályban rendben befejeződik.                                                                                             

 

 kgy.

 

Fotó: Tónus

 

 

Forrás: Rábavidék.hu