Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Visszalépések és kizárások jellemezték ezt az időszakot a megyei II-ben

A Téglagyár újoncként nyerte meg a bajnokságot

Rábavidék | 2020. július 18.

Mivel a bajnokság várható kezdéséig már csak két lapszámunk jelenik meg, a visszatekintésünket egy kicsit felgyorsítjuk. Nyugodtan tehetjük, mert ezek az évek már szerepelnek az MLSZ által működtetett adatbankban, ott mindenki utána nézhet.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A 2009/2010-es bajnokság a megyei másodosztály csoportjában végig az Őriszentpéterről szólt. A félidőnél és a végén is ők álltak az élen megelőzve a Halogyot és a Csörötneket és így övék lett a bajnoki cím a Csörötnek és a Nádasd előtt. Történt ez annak ellenére, hogy a 17. fordulóban a korábbi évek bajnoka, a Csörötnek elleni rangdót elveszítették és egy forduló erejéig átadták az első helyüket. Mivel az előző évi mezőnyből az Ivánc visszalépett, harmadosztályú felkerülő nem volt, a csoportban 15 csapat vetélkedett a 2010/2011-es bajnokságban. Már úgy tűnt, hogy ismét 16 csapatos lesz a mezőny, ám az utolsó pillanatban az ifjúsági együttes hiánya miatt visszalépett a Gasztony. Mivel az előző bajnok Őriszentpéter nem vállalta a magasabb osztályt, a harmadosztályból pedig érkezett az Őrimagyarósd, maradt a 15 csapat. A félidőnél a Nádasd, Rábagyarmat, Csörötnek volt a sorrend, a végén a bajnok a Nádasd lett, a Vasalja és a Rábagyarmat előtt. A bajnoki év történetéhez tartozik, hogy a tavaszi szezonra a Körmend Alsóberki együttese visszalépett így a mezőny 14 csapatra apadt.

 A 2011/2012-es bajnokságban ismét teljes lett a mezőny a megyei másodosztályban, pedig a kizárt Alsóberki mellett feljebb lépett a korábbi bajnok Nádasd, és eltűnt a visszalépő Apátistvánfalva. Utóbbi gárda a megyei III. osztályba sem indult el és azóta nincs is ott futball. Érkezett viszont négy csapat, három – az Egyházasrádóc, a Magyarszecsőd és a Vasvár – a megyei I. osztályból, és a harmadosztályú bajnok Szakonyfalu. Régen várt erős mezőny verődött össze, ahol főleg a volt megyei első osztályú gárdák domináltak. Félidőnél Magyarszecsőd, Vasvár, Rábagyarmat volt a sorrend, végül a Vasvár lett a bajnok a Szecsőd és a Rábagyarmat előtt. A történethez tartozik, hogy nem sokkal a pontvadászat vége előtt a Halogyot kizárták a további küzdelmekből.

 A következő 2012/2013-as bajnokság is 16 csapattal rajtolt. A bajnok Vasvár helyére érkezett a megyei első osztályból kieső Rábatótfalu, míg a kizárt Halogyot a szombathelyi második osztályból ide átsorolt Rábahídvég helyettesítette. Így a mezőny nem gyengült. A csoportban az őszi bajnok a Magyarszecsőd lett, a Körmend VSE és a Rábagyarmat előtt. Elsőségét megtartva 14 pontos előnnyel lett bajnok végül a Magyarszecsőd, csupán a második és a harmadik helyezett cserélt pozíciót. A szokásos időben, augusztus közepén elrajtolt a 2013/2014-es bajnokság 16 csapattal, mivel a bajnok Magyarszecsőd helyére a harmadosztály első helyezettje az alsóberki Téglagyár érkezett. És ha már érkezett, akkor mindjárt le is tette névjegyét, és újoncként megnyerték a bajnokságot. Ez a szezon amúgy is az újonc csapatokról szólt, hiszen egy korábbi feljutó a Szakonyfalu is a dobogón végzett az ősz és a bajnokság végén is. Félidőnél másodikok voltak megelőzve a Viszákot, a végén harmadikok lettek, lemaradva a szomszédvár Rábatótfalu mögött. Őt bajnoki évre tekintettünk vissza, következő számunkba ugyanezt tesszük és akkor már eljutottunk napjainkig, ami azonban fontosabb, akkor már indul a 2020/2021-es pontvadászat, amelyre a járvány miatti hosszú kényszerszünet után már nagyon vártunk. (Képünkön: a Téglagyár egykoron a térség meghatározó csapata volt.)                                                            

 kgy.

Foto: Rábavidék archív

 

Forrás: Rábavidék.hu