Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Körmendi Rendvédelmi Technikum lesz az intézmény új neve

Átalakul az oktatás, folytatódik a felnőttképzés

Rábavidék | 2020. június 24.

Június 30-án megváltozik a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola neve, innentől kezdve indul el a technikumi képzés. Újdonság, hogy csak a leendő Körmendi Rendvédelmi Technikumban képeznek majd rendőr tiszthelyetteseket és több pénz jut a diákoknak. Ugyanakkor folytatódik a már bevált felnőttképzés is.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Mint ismert, az országban működő négy rendészeti szakgimnáziumból az új közművelődési törvény alapján kettő marad, mégpedig Körmenden és Miskolcon. Szegeden és Adyligeten is folytatódik a  munka, de más szinten. E helyeken 10 hónapos közrendvédelmi járőrképzésre állnak rá. Körmenden 1,5, illetve 2 éves oktatás keretében szerezhető rendőr tiszthelyettesi szakképesítés, de megmarad számos korábbi, bevált oktatási gyakorlat is és az említett 10 hónapos képzési formával is élhetnek.

Hollósi Gábor rendőr ezredes, a körmendi iskola igazgatója lapunknak elmondta, hogy jelenleg az új formára történő átállás dokumentumainak aláírása történi, a tényleges váltás a hónap végétől hatályos. Mint említette, a kollektíva felkészült, cél az eddigi nívós oktatási munka folytatása. A változások között említette a diákok juttatásának rendezését. Eddig havi 38 ezer forintból kellett kijönniük, az új rendszerben pedig 150-180 ezerből gazdálkodhatnak. Emellé jár még a teljes ellátás (szállás, étkezés) és utazási támogatás is.  

– Tény, hogy a tavalyi mélypont után ismét nőtt az érdeklődés a rendőri pálya iránt. Most mintegy 15-20 százalékkal több fiatal jelentkezett, csaknem 800-an választanák ezt a szép és felelősségteljes hivatást. Termőre fordult az a szervező munka, amelyet az elmúlt években folytattunk – mondta az igazgató. Aki külön is kiemelte, hogy nagyon jó az intézmény kapcsolata a várossal, Bebes István polgármesterrel és a megyei közgyűlés elnökével, Majthényi Lászlóval.

A körmendi intézmény az elmúlt években jó kapcsolatokat épített ki más megyék középiskoláival. Ott vannak a tatabányai, székesfehérvári, veszprémi és zalai tantermekben, bemutatva és népszerűsítve a rendőri pályát. Szombathelyen a Savaria Szakközépiskolával alakítottak ki jó kapcsolatokat. – A Dunántúlon számos megye és város támogatja törekvéseinket, ez kölcsönös érdek. A mostani kibocsátó ünnepséget elvitte a járvány, ezt sajnáljuk. Mindig nagy élmény tanulóinknak a belvárosba vonulás és az eskütétel – mondta az intézmény vezetője.

A kibocsátó ünnepségre tehát egy évet várni kell, de nem maradnak el a szintén látványos és népszerű nyílt napok, benne kutyás programokkal, fegyverbemutatókkal. Megtartják a Nemzetköz Rendészet Konferenciát is, mégpedig október elsején. – Számunkra ez nagyon fontos esemény, hiszen első kézből értesülhetünk a rendvédelmi-rendészeti folyamatok változásairól az Európai Unióban. Idén az osztrák, szlovén és horvát rendőri előadók mellett először szólal majd fel rendőri vezető Németországból- tájékoztatott Hollósi Gábor igazgató, aki közölte: az intézmény fejlesztése folyamatos, a közeljövőben 300 milliós munkálatok indulnak. Ennek nyomán kicserélik a nyílászárókat, a kazánt és még komfortosabbá teszik a szálláshelyeket. Bővítik a dolgozói létszámot, újabb 7-8 embert vesznek majd fel.

 KOR

 

Forrás: Rábavidék.hu