Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Ziga Mravljak lett a patinás körmendi klub vezetőedzője

Rábavidék | 2020. június 13.

A közelmúltban sajtótájékoztatót tartottak az Egis Körmendnél, amelyen bejelentették, hogy Ziga Mravljakot, a csapat másodedzőjét bízták meg a szakmai munka irányításával. Az elmúlt szezonban másodedzőként dolgozó szlovén trénerrel, 3 éves szerződést kötött a klub.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Nem túlzás kijelenteni: a körmendi szurkolókat sokkolta Matthias Zollner váratlan távozása. A német származású tréner kezdetben sok kritikát kapott, ám idővel bebizonyította, hogy rászolgált a bizalomra, hiszen ez előző bajnokságban ezüstérmes lett a csapata. Az idén a koronavírus járvány miatt idejekorán lezárt bajnokságban ugyancsak a második helyen tanyáztak, s ahogy ő fogalmazott: „Folyamatosan lépegettünk előre, és úgy vélem, legalább a döntőig az idén is eljutottunk volna.” Az Egis Körmend távozó vezetőedzője, Matthias Zollner Lengyelországban a GTK Gliwice együttesénél folytatja pályafutását. A német szakember gyakorlatilag kivásárolta magát az Egis Körmenddel fennálló élő szerződéséből, meglepetést okozva ezzel a klub vezetésének is. Távozásának okáról szűkszavúan nyilatkozott: „Sokat beszéltünk a hosszabb és rövidebb távú lehetőségekről is, viszont szeretném leszögezni, távozással kapcsolatos döntésem nem a klub ellen irányult.”

 

A következő szezonban tehát már nem ő vezényli a Rába-parti piros-feketéket, hanem Ziga Mravljak aki korábban Gasper Potocnik mellett – Hencsey Tamással közösen – már dolgozott másodedzőként a klubnál. Tavaly nyáron az Olimpija Ljubljanától tér vissza Magyarországra, és Matthias Zollner segítője lett a felnőtt csapatnál, de az U20-as korosztály munkájának koordinátoraként is munkálkodott. A szakember feladata volt egyebek mellett a játékos kiválasztás, de egyéni képzéseket is tartott. ”Amióta Körmendre kerültem, az volt az álmom, hogy egyszer a csapat vezetőedzője lehessek. Eddig is minden tudásommal arra törekedtem, hogy az Egis Körmend a hagyományoknak megfelelően egy eredményes klub legyen. Az a célom, hogy a fiatal játékosok fokozatos beépítésével, a szurkolók által is szerethető csapatot építsünk, amely továbbra is meghatározó lesz a magyar bajnokságban.”

Hajba Ádám az Egis Körmend ügyvezetője elmondta: nem úgy tervezték az előttük álló szezont, hogy új vezetőedzőt kell majd bejelenteniük. „ Matthis Zolnerrel képzeltük el a jövőt, de tervünk meghiúsult. Külföldi vezetőedzőt kerestünk a csapat élére, több lehetséges szakemberrel is tárgyaltunk, végül Zsiga Mravljak mellett döntöttünk. Ő egy tapasztalt edző, aki jól ismeri a nálunk pallérozódó fiatalokat, akikre a jövő csapatát szeretnénk építeni.” Lapunk kérdésére az ügyvezető elmondta, hogy négy külföldi játékos szerződtetését tervezik, mert az ötödik helyen a magyar állampolgársággal rendelkező Balogh Máté kap bizonyítási lehetőséget, aki szezon közben lesz „kosárlabda magyar”. Miután Zsiga Mravljak kinevezésével a másodedzői poszt megüresedett, keresik az utódját.

Bebes István Körmend polgármestere kiemelte, hogy a járvány miatt a magyar klubok zöme nehéz helyzetbe került, hiszen a támogatók, szponzorok többségének anyagi lehetőségei ugyancsak beszűkültek. Körmenden ez 30-40 százalékos hiányt okozott az egyesület büdzséjében. Természetesen keményen dolgoznak azért, hogy olyan sportolási feltételeket tudjanak teremteni, amely lehetővé teszi a színvonalas munkát, hogy a megye és a város kiemelkedően eredményes csapata a jövőben is szép sikereket érhessen el. Folytatják a „fiatal programjukat”, céljuk, hogy egyre több saját nevelésű, helyi srác legyen tagja a csapatnak, akik Ferencz Csaba nyomdokain haladva, rövid időn belül meghatározó egyéniségek lehetnek. - Ehhez olyan szakmai háttér szükségeltetik, amely garancia lehet a sikeres működésre – érvelt a polgármester.

vita

 

Forrás: Rábavidék.hu