Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Az internet segítségével kölcsönözhetnek könyvet a vasváriak

Rábavidék | 2020. május 9.

Újra hozzáférhetővé tette szolgáltatásai egy részét a vasvári könyvtár április közepétől. Ehhez az internet segítségét veszi igénybe a bibliotéka.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

„A folyamatosan felmerülő igényeknek megfelelve, szolgáltatásaink egy részét hozzáférhetővé kívánjuk tenni keddi és csütörtöki napokon 9 és 12 valamint 13 és 15 óra között, bár könyvtárunk a járványügyi helyzet miatt személyesen továbbra sem látogatható.” – tájékoztatott Gyöngyösi Zsuzsanna, a Dr. Bendefy László városi könyvtár igazgatója. Az olvasók az internet segítségével kölcsönözhetnek a könyvtárból. A bibliotéka vasvarkonyvtar@gmail.com email címén illetve közösségi oldalán kérhetnek könyveket, folyóiratokat. A könyvtár munkatársai telefonon is fogadják az érdeklődők hívásait munkaidőben a bibliotéka vonalas számán.

 A könyvtárvezető elmondta: az olvasók akár konkrét műveket is igényelhetnek, amelyeket el szeretnének olvasni. De azt is kérhetik az online elérhetőségek valamelyikén vagy telefonon, hogy olyan témájú könyveket készítsenek össze számukra, amelyeket korábban is kölcsönöztek. Segítséget nyújthat a válogatásban az intézmény honlapján elérhető adatbázis, ahol a kereső mezőbe írva az szerző nevét, vagy az adott könyv címét, azonnal kiderül, hogy a bibliotékában megtalálható-e a keresett mű. Így ez alapján pontosabb kéréseket adhatnak le az olvasók is. Ha időben érkezik az igénylés, a könyvtár munkatársai visszajelzik, hogy a kért művet tudják-e szolgáltatni, vagy helyette mást kínálnak a kölcsönzőnek.„Az összekészített olvasnivalókat az előre leegyeztetett időpontban a könyvtár épülete előtt vehetik át az olvasók. Az intézményre nem vonatkoznak a kor szerinti járványügyi látogatási szabályok, így a könyvek átvétele délelőtt is, délután is életkori korlátozás nélkül megtörténhet az átvételre kijelölt időintervallumokban.” – részletezte Gyöngyösi Zsuzsanna.

 Azt azonban nyomatékosan kiemelte a könyvtárvezető: most semmilyen, már korábban kikölcsönzött dokumentumot nem vesz vissza a bibliotéka. A könyvek kölcsönzési határidejét automatikusan meghosszabbítják, és a járvány elmúlását követő nyitás alkalmával veszik vissza ezeket az olvasóktól. A könyvtárban nyomtatást és fénymásolást is vállalnak. Az igényeket szintén online módon, vagy előre egyeztetett formában az intézmény elérhetőségein lehet jelezni.„Mindannyiunk egészségének védelme érdekében azt kérjük, hogy a csomagok átvétele során maszkot és kesztyűt viseljenek olvasóink is, betartva valamennyi hatályos járványügyi intézkedést. Kérjük, hogy csak egészséges emberek éljenek ezzel a kölcsönzési lehetőséggel, mert az otthonukban gyógyuló és karanténban lévő személyek és családtagjaik részére ezt a szolgáltatást nem tudjuk biztosítani.”– hangsúlyozta Gyöngyösi Zsuzsanna könyvtárvezető. 

pam

 

Forrás: Rábavidék.hu