Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

A harmadosztályban a legtöbb gólt a magyarszecsődiek rúgták

Horváth Norbert még mindig nagyon érzi a kaput

Rábavidék | 2020. február 12.

A megyei másodosztályú csapatok után nézzük, hogy hogyan állunk góllövők kérdésében a labdarúgó bajnokság harmadosztályának körmendi csoportjában.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

A téli szünetben a góllövőlista élén a magyarszecsődi Horváth Norbert áll 25 találattal, amelyet 11 bajnoki mérkőzésen ért el. A 38 éves veterán csatár nem ismeretlen a csoportot jól ismerő szakemberek és szurkolók számára, hiszen a tavalyi bajnokságban 54 góllal ő hódította el a legjobb góllövőnek járó serleget. Most is jó úton halad afelé. Az idei bajnokságban remekül sikerült a rajtja. A 4. forduló után már 13 gól állt a neve mellett, négyszer volt eredményes egy korábbi bajnok, az Őrimagyarósd ellen, ötször talált be a legnagyobb riválisuknak, a Rábagyarmatnak a hálójába és az újonc Kondorfának is négy találattal mutatkozott be. A második legtöbb gólt a pankasziak csatára Németh András lőtte. 14 bajnoki mérkőzésen 21 alkalommal volt eredményes és egy kupatalálata is van. A Zala megyei bajnokságból igazolt támadó sem fiatal már, a 30 évével vérbeli csatár, igazi rutinos gólvágó. Ezt legjobban a menet közben visszalépett Körmend Téglagyár csapata ellen bizonyította, amikor öt gólt is elért. A pankaszi csapat góljainak kétharmadát ő termelte. Ugyancsak 30 éves a csörötnekiek gólfelelőse Horváth Márió. A tavalyi pontvadászatban 34 találattal második lett Horváth Norbert mögött, és ezt a célt, vagy még ennél jobb eredményt akár az idén is elérhet. Ősszel 13 bajnoki találkozón lépett pályára és 16 alkalommal talált be az ellenfél hálójába. Csapata találatainak felét ő jegyzi.

 A folytatásban megnézzük, hogy kik lettek a házi gólkirályok és hány találat kellett ehhez: Horváth Norbert Magyarszecsőd 25, Németh András Pankasz 21, Horváth Márió Csörötnek 16, Vass Gábor Rábagyarmat 15, Tihanyi Attila Nagyrákos 11, Holecz Arnold Gasztony 10, Szőke Sándor Szakonyfalu 9, Erhard Krisztián Őrimagyarósd 8, Kis Márton Balázs Vasalja 8, Mesics Roland Ferenc Magyarlak 8, Brányi István Rönök 7, Iván Levente Kondorfa 7, Nagy Zsolt RSE Szalafő 6 és Németh Kristóf Máriaújfalu 4 gólt ért el. Akárcsak a másodosztályban, itt is már négy góllal lehetett valaki a csapata legeredményesebb góllövője az ősszel. A bajnokság félidejénél vagyunk, eddig 445 találatot jegyezhettünk fel, 136 játékos lőtte ezeket.

Megvizsgáltuk azt is, hogy egy adott csapatnál hányan járultak hozzá góllal az őszi eredményhez. A legtöbb góllövő az első három helyen álló csapatból került ki. A Magyarszecsőd 59 gólját, a Rábagyarmat 39 gólját és a Szakonyfalu 41 gólját egyaránt 13-13 játékos hozta össze. Pont egy csapatnyi góllövővel büszkélkedhet a Gasztony, a Máriaújfalu és a Rönök gárdája: a 11 játékos 41-szer, 25-ször és 27-szer volt eredményes. A legkevesebb gólvágója a magyarlakiaknak volt, mindössze öt játékos osztozott a 22 találaton. Őrimagyarósdon, Nagyrákoson és Kondorfán pedig hatan rúgták a 26-26, illetve 23 gólt. (Felvételünk az Őrimagyarósd-Pankasz mérkőzésen készült.)

kgy.

 

Forrás: Rábavidék.hu