Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Három nagy projekt sikeres elbírálásában bíznak Csákánydoroszlóban

A nyáron talán elkezdődhet a tornaterem építése

Rábavidék | 2020. február 4.

Csákánydoroszlóban a közelmúltban új rendezési terv készült, majd egy gyors módosításra is sort kellett keríteniük a kavicsbánya létesítése miatt, melyet az épülő, korszerűsödő M8-as főútvonal munkálatainak gyorsítása érdekében hoztak. Minderről Horváth István polgármester (képünkön) tájékoztatta lapunkat, de több információval is szolgált.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

- Befejeződött a sportöltöző felújítása, amelyre a helyi sportegyesület pályázott, de az önkormányzat anyagiakkal és egyéb módon is támogatta a projektet. Két rossz állapotban lévő utca aszfaltozása is megtörtént a településen. A Csaba József utcában lakótelkeket alakítottunk ki (2019-ben 7 telek, és most további 11 telek folyamatban), befejeződtek a villamos bekötések, ezzel egy időben a Kossuth utca villamoshálózatának a korszerűsítése. Megvalósult az ivóvízhálózat kiépítése. A továbbiakban kivonattuk a művelésből a többi telket is. A csatornahálózat kiépítése napokon belül befejeződik. Eddig négy telket értékesítettünk, és várjuk a további vevőket – mondta a polgármester, majd hozzátette:

 

-  A rászorulók 2019-ben is megkapták az igényelt tüzelőt, amit decemberig kellett végrehajtani. Az elszámolással is végeztünk. Az iskola területére a beruházások megkezdése érdekében előírták, hogy az ingatlanon nem lehetnek közmű akadályok. Az előírásnak megfelelően minden közművet áthelyeztünk: víz, csatorna, villany. A közelmúltban öt közterületen szereltettünk fel térfigyelő kamerákat a községben. A templom felújítása ugyan nem a mi feladatunk, de a falué, ezért számtalan egyeztetésen voltam ez ügyben. A tetőcsere igaz elhúzódott, de 2019-ben befejeződött az épület renoválása. 2017-ben több EFOP-pályázatot nyújtottuk be és ezeken nyert az önkormányzat, Nádasd és a hozzá tartozó településekkel együttesen. 2018-ban egy traktort és munkagépeket nyertünk Ivánccal és Hegyhátszentmártonnal közösen. Számtalan programot valósítottunk meg az elmúlt 2 évben. Minden pályázatunk határidőre, hiánypótolással együtt tartalmilag, formailag megfelelt az előírásoknak - hangoztatta Horváth István a falu első embere.

 

- A Vasút utcai járda aszfaltozására és az óvodatető felújítására beadott pályázatunk nem nyert, de az idén újra próbálkozunk. Az orvosi rendelő korszerűsítése megtörtént.

Szeretnénk egy bölcsődét is építeni, erre szintén pályáztunk, ez ügyben még nem született döntés. Az iskolai tornaterem építése régóta napirenden van, ez a tervünk már háromszor hiúsult meg az eredményes közbeszerzés hiánya miatt. Nagyon bízunk abban, hogy a mostani kiírás sikeres lesz és a nyáron végre elkezdődhet a beruházás. Ettől függetlenül az iskola- felújítási programra is pályáztunk, amelynek bírálata ugyancsak most zajlik, reménykedünk a pozitív döntésben. Ugyancsak napirenden van egy turisztikai központ kialakítása a Rába-parton, amely nem önkormányzati beruházásként valósulna meg, de kedvező hatással lenne a település idegenforgalmára. Ez lenne a harmadik nagyberuházás a településen, amelyek ha megvalósulnak, akkor a község 2 milliárd forinttal gyarapodhat, ami hatalmas szám, ezért a jövőben csak kisösszegű pályázatokat merünk benyújtani, ne hogy telhetetlennek tartsanak bennünket – mondta hamiskás mosollyal a szája szegletében a települést 22 éve irányító polgármester.

 

R-infó

Fotó: Csákánydoroszló önkormányzat

 

Forrás: Rábavidék.hu