Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Jól halad a sportöltöző és a vadászati kiállítás épületének felújítása is

Kicsomagolták a sárga házat Őriszentpéteren

Rábavidék | 2019. december 10.

Az elmúlt héten „kicsomagolták” a sárga házat Őriszentpéteren. Lekerült a védőháló az állványzatról és három oldaláról lebontották az állványzatot is. Az épület ezen részein végeztek a külső felújítási munkákkal a lábazatot kivéve.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 Az látszik, hogy itt komoly munka folyt és folyik is még, de maga az épület – az őriszentpéteriek örömére – végre megszépült. Az új tető, a sárgára színezett ház, a fehér stukkók és a zöldszínű nyílászárók remek összképet mutatnak. Györkéné Bognár Barbara a felújítások projektfelelősétől a következőket tudtuk meg a kisvárosban folyó munkák állásáról: - A sárga ház felújítása október végén elérte a 75 százalékos készültségi szintet. Az épület homlokzatának javítása és színezése a déli homlokzat kivételével elkészült. A déli homlokzatot beállványozták, ott most végzik a felújítási munkákat. A látványos munka jelenleg az épületen belül folyik. A falak vakolatjavítási, festési munkálatai befejeződtek. Jelenleg a hideg- és meleg burkolatok lerakása zajlik. Ezzel párhuzamosan a padlásfödém szigetelése és az épületgépészeti szerelés zajlik az épületben. Hátra van még az épület környezetének (parkoló stb.) kialakítása, amelyek a napokban kezdődnek el – mondta a projektfelelős, majd a többi felújításról is tájékoztatott:

- A Zöld város projekt egyik eleme a sportöltöző felújítása. Itt a belső felújítási munkálatok (vizesblokkok korszerűsítése, belső falak vakolatjavítása, festése, épületgépészet) már szeptemberben befejeződtek. Október elején az épület külső környezete is megújult, akadálymentes parkolási lehetőség és térköves járda biztosítja az épület megközelíthetőségét. Jelenleg az épület külső hőszigetelési munkálatai zajlanak. Október végén elkészült a gyermekjátszótér mellett található szabadtéri tornapálya, amely során hét kültéri tornaeszközt helyeztek el. November elején megkezdődött a projektben szereplő kötelező vállalás, az 1200 négyzetméteres zöldfelület kialakítása. Ennek keretében megújul a szökőkút környezete, ahol talajcserével pázsit felület hoznak létre és számos sövény- és virágültetési munka várható még a közterületen. Az egészségház zöld környezete is megújul új cserjék, fák, virágok ültetésével. A Zöld város projekt megvalósítása a támogatási szerződésben meghatározott ütemezés szerint halad, így a végső befejezési határidő – 2019. december vége – betartása tartható – tudtuk meg a projektmenedzsertől, aki ezután a vadászati kiállításnak helyet adó egykori orvosi rendelők és szolgálati lakásnál folyó munkákról is beszámolt:

 - A vadászati kiállítás munkálatai is a tervezett ütemezés szerint haladnak. Az épület külső színezése a keleti homlokzat kivételével elkészült, sajnos a csapadékos időjárás megnehezíti a külső munkálatokat, de az említett homlokzati fal is hamarosan színezésre kerül. A belül a falak vakolatjavítása és festése zajlik jelenleg, ezzel párhuzamosan az épület mellett az akadálymentes parkoló kialakítását végzi a kivitelező. A déli tetősíkra felhelyezték már a napelemes rendszert. A vadászati kiállítás projekt megvalósítása is a támogatási szerződésben meghatározott ütemezés szerint halad – tájékoztatta lapunkat Györkéné Bognár Barbara.         

                                                                                                                    

 

 kálmán

Fotó: Kemencei Ilona

 

Forrás: Rábavidék.hu