Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Már a záróforduló előtt eldőlt, hogy a Magyarszecsőd az őszi bajnok

Lecsúsztak a dobogóról a pankasziak a körzetiben

Rábavidék | 2019. december 2.

Az már a záróforduló előtt eldőlt, hogy a Magyarszecsődé az őszi bajnoki cím a megyei harmadosztályú bajnokság körmendi csoportjában. A szecsődiek egyébként szabadnaposak voltak a Magyarlakkal együtt, így nem is tudták volna befolyásolni az eredményt.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 A második hely megszerzésére a rábagyarmatiaknak volt a legnagyobb esélyük, ám mivel utolsó három meccsüket elveszítették, oda lett az előnyük. Így Vasalján győzelmi kényszerben léptek pályára, ám végül megszerezték a három pontot és maradhattak a második helyen. Hasonló cipőben járt a Pankasz gárdája is. A Nagyrákos elleni szomszédvári rangadót kellet volna megnyerniük ahhoz, hogy a dobogón teleljenek. Ám az ilyen rangadók végkimenetele bizonytalan. Legyen bármilyen különbség a két csapat helyezés között, a szomszéd elleni meccs mindig háromesélyes. Hiába harmadik a Pankasz, nem mehettek biztosra az ősszel gyengélkedő és a mérkőzéseit, az öltözőjük felújítása miatt, végig idegenbe játszó Nagyrákos ellen. Az őszi szezon végére magára találó rákosiak végül három ponttal távoztak Pankaszról (képünkön). Ez az eredmény pedig az jelentette, hogy a Rönököt kiütő Szakonyfalu helyet cserélt a Pankasszal.

Megelőzhette volna a pankasziakat a Csörötnek is, ám ők nem kis meglepetésre alul maradtak a Máriaújfaluval szemben. A harmadik fordulóban kaptak ki legutóbb a csörötnekiek, és csak azért nem állnak előkelőbb helyen, mert a hat döntetlenjükkel rengeteg pontot elhullajtottak. A gasztonyiak sajnálhatják legjobban, hogy eljött a téli pihenő ideje. Negyedik találkozójukat nyerték meg zsinórban, és ezzel csatlakoztak a dobogósokat üldözők táborához. Elfáradtak az őszi szezon végére a rutinos szalafőiek. Az utolsó hat mérkőzésükből két döntetlen és négy vereség a mérlegük. Az utolsó játéknapon az Őrimagyarósd tömte ki őket. Az újonc kondorfaiak derekasan helyt álltak, eredményeik biztató jövőt vetítenek előre.

Eredmények: Őrimagyarósd-RSE Szalafő FC 6-2, Gasztony-Kondorfa 4-2, Vasalja-Rábagyarmat 1-2, Pankasz-Nagyrákos 0-1, Csörötnek-Máriaújfalu 3-4, Szakonyfalu-Rönök 11-2. A Magyarszecsőd és a Magyarlak szabadnaposak voltak. Az őszi bajnok a Magyarszecsőd 32 ponttal. A második Rábagyarmatnak 27, a harmadik Szakonyfalunak 24 pontja van.

   kgy.

Fotó: Kemencei Ilona

 

Forrás: Rábavidék.hu