Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Négy-öt éves korig csak a vízhez szoktatjuk, és nem úszni tanítjuk a kicsiket

Nagy népszerűségnek örvend a „babaúszás” Körmenden

Rábavidék | 2019. november 20.

Körmenden vasárnap délelőtt egyre több fiatal párt látunk babájukkal együtt megérkezni a MJUS szállodába. Bekukkantottunk a fürdőbe, s azt láttuk, hogy papák, mamák és gyermekeik a vízben gyakorlatoznak. A résztvevők ugyanis szakképzett úszásoktató vezetésével szerettetik meg a vizet a picikkel. A foglalkozásokat Erős Ildikó vezeti, akit mindenekelőtt, egy rövid bemutatkozásra kértem.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

- Szombathelyen nőttem fel és azóta is itt élek. Egészen pici gyerekkorom óta vízipocok voltam, a szüleim mindig úgy imádkoztak ki a vízből. Ezért aztán amikor az óvodánkba eljöttek a Szombathelyi Vízmű SC-től, hogy gyermekeket válogassanak ki az első "úszó osztályba", én is bekerültem. Több évig úsztam a csapat színeiben, ez jó alapot adott, ami az edzettséget és a víz szeretetét illeti. A mai napig visszajárok a régi edzőmhöz Kürti Gergelyhez, támogatásért, szakmai tanácsért. De aztán egy edzőváltás után úgy döntöttem, nem folytatom. Sok évig az uszoda közelébe sem mentem. Már felnőtt voltam, mikor belekóstoltam a vízilabdázás világába is. Majd elhagytam az országot és sokáig külföldön éltem. 12 év után ismét hazavezetett az utam. Elhelyezkedtem egy határközeli termálfürdőben Ausztriában, ahol azóta is mint úszásoktató segítem a fürdő munkáját - mondta Erős Ildikó, aki Körmendre kerülésének történetét is megosztotta olvasóinkkal:

 - Aztán megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy itthon indítsak egy saját vallalkozást. Így kezdődött el a Ficánka Úszósuli idén nyáron. Tájékozódtam, és arra az elhatározásra jutottam, hogy Vas megyén belül, de inkább "vidéken"próbálok szerencsét. Az első tanfolyamokat Szentgotthárdon és Mesteriben indítottam, nagyon kis létszámmal tele kétségekkel és reményekkel. És ezek után hogyan landoltam Körmenden? A szentgotthárdi tanfolyamon résztvevők közül többen bíztattak arra, hogy Körmenden is tartsak oktatást. Viszont nem ismertem a lehetséges helyszíneket, nem ismertem az igényeket. De volt egy nagy segítségem, egy anyuka, Perjési Kriszti, aki hozta nekem a híreket az igényekről az esetleges helyszínről, egyebek mellett a MJUS hotelről. Én pedig megkerestem őket. Tárgyalások következtek és szerencsére a hotel veztése nyitott volt az együttműködésre. És jött a nagy meglepetés. Olyan hatalmas számú jelentkezés érkezett, hogy rövid idő alatt elkelt minden hely. Pillanatnyilag négy csoportot oktatok, mintegy 40 gyermeket. Babákat 3 és 12 hónapos, valamint 12 és 24 h