Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Uniós projekt támogatta a Dél-vasi térséget

Új városarculatokat alakítottak ki

Rábavidék | 2019. október 27.

Egyedi városmárka-alakítás érdekében fogott össze Körmend koordinációjával Szentgotthárd, Őriszentpéter és Vasvár. A programot egy magyar-osztrák-szlovén európai uniós projekt támogatta. Az eredményeket a körmendi önkormányzat nagytermében ismertették.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

„A bemutatásra kerülő marketing tervek a városlakóknak is szólnak. Ezek a fejlesztések szervesen kapcsolódnak a korábban megkezdett, folyamatban lévő koncepciókhoz” – mondta megnyitó beszédében Bebes István, Körmend polgármestere. A konferencián a városmárka koncepciókat egyenként is bemutatták a projekt munkatársai. Körmendre jellemző a kulturális alapú városfejlesztés, a civil szervezetek támogatása, a közterek, közösségi terek revitalizációja. Az élhető, szerethető, fenntartható, nyugati típusú magyar kisváros koncepciója határozta meg eddig is a városfejlesztési döntéseket. E gondolat mentén született meg most a „Körmend – Több, mint gondolnád” szlogen. A stratégiai célok közt szerepel a további közösségépítés, a kulturális programkínálat bővítése.

 

 Őriszentpéter passzív és aktív pihenésre is alkalmas hely, az Őrség történeti, néprajzi, tájegységi központja a természet közelségében. A városmarketingben a „Kéz a kézben erdőn, réten át” szlogen jelenik majd meg ezentúl. Szentgotthárd földrajzi elhelyezkedésére és történelmi múltjára épített a marketing koncepció kialakításában. Így született meg az „Egy város, három ország” szlogen. A település az ország legnyugatibb városa a magyar-osztrák-szlovén hármashatáron, az itt élők mindennapjait a kultúrák szerves összefonódása határozza meg. Vasvár kisváros, környezetbarát település. Geotermikus energiáit egyre szélesebb körben hasznosítja. Erre alapozva alakult ki a „Smaragd város” márkamondat és koncepció. A „Zöld Vasvár” infrastruktúrája a fejlesztési stratégia alapján 2050-re teljes mértékben megújuló energiára épülhet, és a környezettudatosság jellemezheti minden szinten.

 

Pogács Mónika

 

Fotó: Tónus Sajtóügynökség

 

Forrás: Rábavidék.hu