Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Sokak szerint, elöltöltős fegyverrel indulnak harcba az ágyúk ellen

Változást a városért – Hűséggel és bátorsággal

Rábavidék | 2019. október 9.

A közelmúltban azok is találkoztak Körmenden a színházteremben, akik a városért változást szeretnének. Érdeklődőkben nem volt hiány, a székek többsége nem maradt üresen. Először a képviselő-jelöltek kaptak lehetőséget arra, hogy elmondják észrevételeiket, javaslataikat (képünkön).

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

A város és az 1-es körzet gondjairól Zsebe Ferenc beszélt: „A Mónus Illés, a IV Béla a Lenkei és a környező utcákban lakók számára szinte már elviselhetetlen az a gépjármű-forgalom, amely megkeseríti az itt élők hétköznapjait. Zavarja a lakók nyugalmát az is, hogy döntően a nyári időszakban a Rába-partról érkezők hangoskodnak és gyakran nem kulturált módon viselkednek. Néhány térfigyelő kamera elhelyezése nagy valószínűséggel enyhítene a gondokon. A IV Béla király utcában csaknem százméteres szakaszon nincs kiépített közvilágítás, amely veszélyezteti a térségben élők és közlekedők biztonságát. „– mondta egyebek mellett, majd, mint egykori játékos és a klub volt ügyvezetője azokról a gondokról is szólt, amelyek véleménye szerint beárnyékolják a körmendi kosárlabdázás jó hírét.

Ferencz Gyula, a kettes körzet képviselő-jelöltje, jelenleg is tagja az önkormányzatnak, két cikluson keresztül a Fidesz támogatásával jutott be a grémiumba. A továbbiakban azonban nem tart igényt a munkájára a polgári összefogás, ezért új csapatban szeretné megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyekre korábban nem volt lehetősége. – Körmenden évek óta egyszemélyes vezetés van, léteznek „csókos” és a kevésbé támogatott körzetek, a demokrácia gyakran sérül. Többször szóvá tettem, hogy a kastély állami szerepvállalás nélkül túl nagy terhet ró a városra. A várkert állapota aggasztó, elburjánzott a növényzet, egy ismerősöm szerint, onnét már csak egy indián hiányzik – mondta a körzet képviselője.

Szlávik Csaba azt szeretné, ha a hármas körzetnek valódi gazdája lenne, mégpedig egy olyan ember, aki ott él a városrészen. Elmondta: az utóbbi hetekben több minden történt a körzetben, mint az egész választási ciklus alatt. - Úgy látszik felkavartuk egy kicsit az állóvizet, már ezért megérte, hogy egyesületünk tagjai elindultak a választáson. Meggyőződésem, hogy az önkormányzatban nem gombot nyomogató „pártkatonákra” van szükség, hanem önállóan gondolkodó és a városért tenni akaró képviselőkre – hangoztatta az egykori körmendi „kosárkirály”.

Pagony Péter faipari mérnökként az 1992-ben Körmendre települő ADA gyárban üzemvezető volt, az ő feladata volt a műszaki beruházásokon keresztül a termelés beindítása, a személyi feltételek biztosítása, később az oktatásban is dolgozott. Szerinte nagy gond Körmenden, hogy sokan nem találnak helyben munkát, ezért ingázásra kényszerülnek. - A városvezetésnek el kell döntenie, hogy bővítik a parkolóhelyek számát a vasútállomás környezetében, vagy munkahelyeket teremtenek. Azt gondolom, az utóbbi lenne a jobb megoldás - mondta a négyes körzet jelöltje.

Fekete Tamás videó üzenetben tájékoztatta a fórum résztvevőit a város és az ötös választási körzet legfontosabb teendőiről. Elmondta: történtek beruházások, fejlesztések, de sokszor nem a legjobb megoldásokat alkalmazták és a munkák gyakran hagytak kívánnivalót maguk után. Vagyis lehetne másképp, lehetne jobban is.” Ha majd egyre többen gondolják azt, hogy Körmenden jó élni, tanulni, dolgozni, családot alapítani, ha a jelenleginél több közösségi élményben lesz részük, ha mind többen érzik magukénak és szerethetőnek városunkat, már elértem a célomat” - mondta a gépész üzemmérnök, aki Szentgotthárdon két évtizedig városüzemeltetési feladatokat látott el.

Szép Dániel a hatos körzet jelöltje a Batthyány-család címerén olvasható felirat fontosságára és aktualitására emlékeztetett.  A címer alsó részét egy szalag határolja, melyen a következő felirat olvasható:"FIDELITATE ET FORTITUDINE" azaz: Hűséggel és bátorsággal. – Vannak, akik kételkednek abban, hogy ez a csapat méltó ellenfele és kihívója a jelenlegi városvezetésnek. Pedig mi valamennyien vállaltuk a nevünket és az arcunkat, annak érdekében, hogy változzanak a dolgok Körmenden. Az első lépést már megtettük: cselekedni, tenni akarunk szeretett városunkért: hűséggel és bátorsággal. – hangoztatta a tehetséges amatőr színész, akinek meggyőződése: „Képviselőnek lenni feladat, amelynek alapja a rendelkezésre állás, a nyílt és őszinte kommunikáció. A képviselő a helyi emberek érdekeinek zászlóvivője.”

Szendrey Sándor szerint a 7. számú választókerület legnagyobb problémája a gyalogjárdák és az utak rossz állapota, melyek felújítása sürgős feladat. Fontosnak tartja a kórházba érkezők parkolási nehézségeinek a megszüntetését és a csapadékvíz-elvezetésének a megoldását. – Sokan félnek a városban attól, hogyha ránk szavaznak, akkor majd megbüntetik őket. Én mindenkinek azt üzenem: ne féljetek, a város érdekében cselekedni nem bűn. – mondta a körmendi bajnokcsapat tagja.

Kárnics Ferenc tősgyökeres körmendi, számára a kereszténység fundamentum, képviselőnek lenni pedig szolgálat. Hangoztatta: törekedni kell a versenyképes munkahelyek létrehozására, a fiatalok itthon tartására. – Rendezettebb városban szeretnék élni, ezért javítani kell az utak és a járdák állapotán és az alsóberki temető kerítésére is ráférne egy felújítás – mondta a nyolcas körzet jelöltje, aki elárulta, többen megkérdőjelezték az esélyeiket, amikor úgy fogalmaztak: „ti meg elöltöltős fegyverrel mentek az ágyúk ellen”

Patonay Imre az Változást a Városért egyesület polgármester-jelöltje köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagilag is támogatták a kampányukat. Mint mondta majdnem egymillió forint érkezett a számlájukra, ami csak a legfontosabb kiadásokra elég, de a szándék nagyon bíztató és felemelő. – Úgy látszik, komolyan vesznek bennünket az önkormányzatnál, mert az utóbbi hetekben neki álltak dolgozni, parkosítanak, felújítanak, játszótereket, kerékpárutakat építenek. Utóbbinak személy szerint is nagyon örülök, mert én biciklivel közlekedem a városban. A közelmúltban kétszer kellett gumit cserélnem a járgányon, mert igyekeztem mindenhova eljuttatni a kiadványunkat. Mondták többen, hogy a Hunyadi úttól a temetőig tartó kerékpárúton csak lassan óvatosan lehet közlekedni, mert sok a repedés és a bucka az útfelületen. Ezt meg kellene gyorsan javítani, nem mintha nagyon sietnénk a temetőbe, de balesetveszélyes ez a szakasz. Szívem csücske a Rába-part, ahol állítólag többmilliós fejlesztések zajlottak, én csak azt láttam, hogy vettek egy motorcsónakot meg két kenut. Körmend fürdőváros, de az uszoda egy évben csak néhány hónapig van nyitva. A kölcseys gyerekek vizes hajjal, gyalog mennek vissza az iskolájukba, a sportcsarnok előtt meg több egyesületi kisbusz parkol, mint amennyi körmendi játékos van. Tehát akad itt tennivaló bőven. Az egykor mintaszerűen gondozott szabadtéri határőr sportlétesítményben akkora gaz nőtt, hogy a napokban az erre turnézó cirkusz állatai közül csak a legnagyobbakat lehetett látni az útról.

- Sorolta a gondokat Putesz, gyakran mosolyt csalva a hallgatóság arcára. Befejezésül egy tanáccsal is szolgált a jelenlévőknek: „aztán jól nézzétek ám meg, hogy hova húzzátok az x-et.”                             

  vilics

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

Forrás: Rábavidék.hu