Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Őrségi félmaraton harmadszor

Rábavidék | 2019. szeptember 26.

Manapság egyre divatosabbá válik a futás. Vannak, akik az versenyszerűen futnak, vannak, akik egészségük megőrzéséért teszik ezt és vannak olyanok, akik hobbiból, mert futni jó.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 Talán ez a tény is motiválta a GoodFoot Running egyesület tagjait, hogy futóversenyt szervezzenek. A sportszeretet és a természet iránti rajongás eredménye lett az Őrségi Félmaraton futóverseny, amelyet az idén már a harmadik alkalommal rendeznek meg Őriszentpéteren. A hagyományteremtés szándékával indították útjára az eseményt még 2017-ben, és ez sikerült is nekik. Az idén is csaknem négyszáz futót várnak október 19-én. A szervezők elmondták, hogy az előző évekhez hasonló az érdeklődés a verseny iránt. Ismét három távon hirdetnek győztest. Lesz félmaraton, lehet negyedmaratont is futni, és a kezdők egy 5 kilométeres short run távon próbálhatják ki magukat.

A maratoni távok az Őriszentpéter, Nagyrákos, Ispánk háromszögben a már ismert pályán kerülnek lebonyolítására, míg a legrövidebb táv útvonala az őriszentpéteri szereket érinti. Akárcsak a korábbi években most is mindenkinek ajándékkal kedveskednek és a kategória győztesek komoly díjazásban részesülnek. Őriszentpéter város önkormányzata is támogatja a rendezvényt. A településen már az első alkalommal örömmel fogadták a futóverseny megrendezését.  Az eseménnyel meghosszabbodik a turisztikai szezon és méltó lezárása a nagy nyári őrségi rendezvényeknek. Nevezni még lehet a versenyre.                                        

 

Forrás: Rábavidék.hu