Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Nagyrákoson ismét megrendezik a hagyományos csizmahajító versenyt

Kézműves termékek vására a völgyhíd árnyékában

Rábavidék | 2019. július 11.

Nagyrákoson, július 20-21-én, már 19. alkalommal rendezik meg a Völgyhídi Vásárt. A vasúti völgyhídról elnevezett kirakodó vásár a csaknem két évtized alatt komoly rangot vívott ki magának az őrségi nagy rendezvények sorában.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 A szervezők nagy gondot fordítanak arra, hogy valóban a kézműves termékeké legyen az esemény, valamint arra, hogy az ideérkezők korra és nemre való tekintet nélkül találjanak maguknak kellemes időtöltési lehetőséget. Az idők folyamán annyi változás történt, hogy a völgyhíd lábától a pár száz méterre beljebb, a tájház mellé költözött a vásár a jobb infrastruktúra miatt. A hagyományoknak megfelelően a rendezvényt Némethné Istvánné polgármesterasszony nyitja meg július 20-án délelőtt fél tízkor. A köszöntőt az Őrségi Baráti Kar és Fölnagy András énekmondó műsora színesíti. Közvetlenül ezután kiállítás megnyitókra kerül sor. Szkladányi Annamária és Balaskó Árpád festőművész házaspár alkotásait, Batha Győző pillangókról készített fotóit és Habán kerámia tárgyakat tekinthetnek meg a tárlatokon a látogatók. A kiállítás megnyitókat Faust Anita népdalénekes színesíti előadásával.

 A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a Kalimpa színház: A királykisasszony cipellője című mesejátékot nézhetik meg a kicsik. A délután 14 órakor kezdődő kulturális blokkban a bajánsenyei Kerkabarka színjátszók, Vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész és a Lenti Kerka Néptáncegyüttes lépnek fel. Ugyanebben az időben a sportpályán kispályás focitorna kezdődik. Az esti programoknak is a focipálya ad helyet, ahol megrendezik a hagyományos csizmahajító versenyt, lesz tábortűz és csillagkeresés. Ám ezzel még nem ér véget a programok sora. Az idén először éjszakai koncert lesz a katolikus templomban és profi fényfestők varázslatát láthatják a templom falán.

Vasárnap folytatódik a kirakodó vásár. A délelőtt ismét e gyermekeké lesz, előbb aszfaltrajzversenyen vehetnek részt, majd vásári komédiákat láthatnak. A délutáni kultúrműsorban fellépnek a Zala Táncegyüttes, a Tritikálé Színjátszók, a Galaxy Akrobatikus Rock & Roll táncklub és Németh Ferenc hegedűszóval. A fentieken kívül mindkét napon számtalan kísérő program várja még a vendégeket. Lesz szertúra traktorral, tűzoltóbemutató, korongozási lehetőség, arcfestés, gyöngyfűzés és gyermekfodrászat. Lehet játszani logikai fajátékokkal, utazni kisvasúttal, és mozogni az ugráló várban. Kinyit és üzemel az egykori kovácsműhely is. Programokat az idén is bőven kínál a Völgyhídi Vásár a látogatóinak. A jubileumi 20. vásárnak lesz a főpróbája az idei.                                                                                                 

 Kgy.   Fotó: Simon Attila

 

Forrás: Rábavidék.hu