Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Évadzáró koncertet tartottak Körmenden

Rábavidék | 2019. június 23.

Idén is megtartotta hagyományos évadzáró, egyben nyárindító koncertjét a Városi Vegyeskar, a körmendi Batthyány Örökségközpont aulájában június elsején. A koncertet Bárdos Lajos zeneszerzőnek ajánlották, születésének 120. évfordulója alkalmából.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Az eseményhez csatlakozott a Kölcsey Utcai Általános Iskola énekkara, Németh Zsuzsanna vezetésével, valamint az Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskola diákjai is színesítették a programot, akiket Pestiné Bánhidi Szilvia karnagy készített fel. De mint minden évben, most is kísérték az énekkart szólisták, Nagy Georgina és Belső Viktória személyében, Sabáli Dóra pedig furulya játékával varázsolta el a megjelent közönséget.

A vegyeskar az előadást Charles Gounod, francia zeneszerző egyházi műveivel nyitotta meg, amit a furulya szóló vezetett át a régi zenére. Így többek között Hassler reneszánsz zeneszerző alkotását és Bach hangszeres műre írt darabját is hallhatták a résztvevők. Ifj. Somorjai József Trubadúr-mollban című művén keresztül bemutatták azt is, hogy a mai zeneszerző, hogyan használja fel a régi zenét és hogyan teszi azt maivá. De felcsendültek Bárdos Lajos népdalfeldolgozásai is, emlékezve munkásságára. A rendezvényen, zongorán kísért Sabáli László, aki mindig nélkülözhetetlen alappillére a fellépéseknek.

Sabáli Lászlóné csaknem negyven éve irányítja a Városi Vegyeskart, szívügye a helyi tehetségek felkarolása a lehetőségekhez mérten. Jövőre 50 éves jubileumot ünnepelnek, amit szeretnének méltó módon megünnepelni. 

Szabó Dóra

Fotó: Jámbori Tamás

 

Forrás: Rábavidék.hu