Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Délen, három térségi rangadót is rendeznek a következő fordulóban

Stabilan őrzik vezető pozíciójukat a szarvaskendiek

Rábavidék | 2019. április 8.

A megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjában a 22. forduló a vendégcsapatoké volt. Nem is emlékszünk rá, hogy egyáltalán volt-e ilyen, amikor a nyolc mérkőzés megszerezhető 24 pontjából mindössze egy maradt az otthon játszó csapatok birtokában.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 A Táplán mentette meg a hazai gárdák becsületét azzal, hogy döntetlent ért el az erősen tartalékos Őriszentpéter ellen. A többi pályán kivétel nélkül a vendégek nyertek. Szentpéterfán tizenegyes párbaj döntötte el a mérkőzést. A hazaiak büntetőjét a már hetek óta remek formában védő senyei kapus, Kalamár Dániel kivédte, míg a vendégek a hosszabbításban belőtték a tizenegyest. A listavezetők hozták a kötelezőt. Az élen álló Szarvaskend egy tucat gólt lőtt és egyet kapott, a második Körmend VSE féltucat találatot ért el és kétszer vették be a kapuját. Nehezebb feladata az utóbbi gárdának volt, hiszen Rábatótfaluban szerepeltek, míg a szarvaskendiek a gondokkal küzdő Téglagyár vendégei voltak. Jákról tért haza három ponttal a Nádasd. A házigazdák egyenrangú ellenfelei voltak a vendégeknek, a nagyobb rutin döntött. A mérkőzés képe alapján a csákánydoroszlóiaknak kellett volna nyerniük a Nárai ellen, ám csak kapufáig jutottak. Az újonc csapat szorgalmasan gyűjtögeti pontjait, így nem lesznek kiesési gondjaik. A Tanakajd és a Gyöngyöshermán-Szentkirály esélyesként érkeztek a találkozóikra és ennek megfelelő eredményeket értek el.

A vendégcsapatok sikere után várható volt, hogy egy héttel később a 23. játéknapon tarolnak majd a hazai gárdák. Ez így is történt. Hét pályán a hazai szurkolók tapsolhattak a kedvencek sikerének, egyedül Viszákon tudott nyerni a Balogunyom, de ott nagyon! A Bajánsenye folytatja jó sorozatát. Az első tavaszi mérkőzését követően öt találkozót nyertek meg úgy, hogy még csak gólt sem kaptak. Az elmúlt hétvégén a Táplánt győzték le olyan hatékony támadójátékkal, hogy háromszor is büntetőt ítéltek a javukra, melyeket értékesítve magabiztosan nyertek. Ez jó előjel a következő fontos mérkőzésük előtt, amely az „őrségi klasszikus” lesz az Őriszentpéter ellen. A Szarvaskend a Felsőcsatáron, a Körmend VSE a Jákon lépett túl. Ne feledjük, e két gárda még áll a kupában, most két fronton is helytállnak. Megemberelte magát a Körmendi Téglagyár gárdája. Igaz, pontot nem sikerült szerezniük, de a korábbi fiaskó után a nádasdi minimális vereségből erőt meríthetnek a hétvégi városi rangadóra. Újabb három pont került az újonc Nárai birtokába. Ismét éltek a lehetőséggel és a „súlycsoportban” hozzájuk közelebb álló Rábatótfalut legyőzték. Szoros meccset játszott az utolsó helyezett Csákánydoroszló a Tanakajd otthonában, ám pont ezért nem járt.

Eredmények: 22. forduló: Szentpéterfa-Bajánsenye 0-1, Felsőcsatár-Gyöngyöshermán-Szentkirály 1-4, Rábatótfalu-Körmend VSE 2-6, Táplán-Őriszentpéter 1-1, Ják-Nádasd 1-3, Balogunyom-Tanakajd 0-2, Körmendi Téglagyár-Szarvaskend 1-12, Csákánydoroszló-Nárai 1-2. Szabadnapos a Viszák volt. 23. forduló: Bajánsenye-Táplán 4-0, Körmend VSE-Ják 5-0, Gyöngyöshermán-Szentkirály-Szentpéterfa 3-2, Tanakajd-Csákánydoroszló 2-1, Nárai-Rábatótfalu 3-0, Szarvaskend-Felsőcsatár 2-0, Nádasd-Körmendi Téglagyár 1-0, Viszák-Balogunyom 0-11. Szabadnapos az Őriszentpéter volt. Az élen a Szarvaskend áll 63 ponttal, a második Körmend VSE-nek 57, a harmadik Gyögyöshermán-Szentkirálynak 52 pontja van.

Öltöző rekonstrukció kezdődik Szarvaskenden, „hazai pályájuk” a tavasz hátralévő részében Magyarszecsődön és Egyházasrádócon lesz. A következő öt hazai mérkőzéséből kettőt, a Táplán és a Bajánsenye ellenit Magyarszecsődön, a maradék hármat, a Nádasd, a Nárai és a Viszák ellenit pedig Egyházasrádócon játsszák. A 24. fordulóban három rangadót ajánlunk a szurkolók figyelmébe. Körmendi Téglagyár-Körmend VSE városi rangadót, az Őriszentpéter-Bajánsenye őrségi derbit és a Csákánydoroszló-Viszák alsóházi összecsapást.

                                                                                                                      kálmán

 

Forrás: Rábavidék.hu