Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

A Credence Clearwater Revival is a fellépők között?

Woodstockra emlékeznek az Őrségben

Rábavidék | 2019. február 24.

Lapunk februári számában tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy az 1969-es woodstocki fesztivál 50. évfordulója alkalmából nagyszabású koncertet és fesztivált rendeznek Őriszentpéteren az Omega együttes főszereplésével.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 Az esemény megálmodója és főszervezője Sülyi Péter, az Omega együttes számos slágerének szövegírója, az Őri Alapítvány kuratóriumának vezetője elmondta, hogy gőzerővel folyik a szervezés. Az elmúlt napokban a megvalósítás lehetőségeit járták körül, felmérték az adottságokat. Az Omega együttes technikai vezetőjével és egy nagy fesztiválok lebonyolítására szakosodott szervezővel a múlt héten a tervezett helyszínt, a középkori téglaégető és a plébániatemplom alatti, a Zala patakig húzódó rétet tekintették meg. A színpadnak, a technikának és a nézőtérnek kell megtalálni a legmegfelelőbb helyet, amely jól megközelíthető, de egyben biztosítható is. A nem kis mennyiségű technikai eszköz szállítását is meg kell oldani. Bizonyára rengetegen érkeznek majd autóval, számukra parkolóhelyeket kell kijelölni úgy, hogy a természeti értékek ne sérüljenek. Ebben a nemzeti park szakemberei segítenek.

 Sülyi Péter elmondta még, hogy ha megvan a helyszín és a technikai feltételek is adottak, akkor nagy valószínűséggel sikerül egy legendás zenekar, a Credence Clearwater Revival (képünkön) még élő tagjait megnyerni egy, az Omegával közös koncertre. A tárgyalások erről már megkezdődtek. A CCR annak idején fellépett a woodstocki fesztiválon. Sülyi Péter megemlítette, hogy a kétnaposra tervezett fesztivál több szóba jöhető zenekarával és szólistájával is megkezdődtek a tárgyalások. Hamarosan kialakul a fellépők teljes mezőnye.           Kálmán Gy

 

Forrás: Rábavidék.hu