Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

A sikeres cég három város távhőszolgáltatója

Huszonöt éves lett a Régióhő Kft.

Vilics | 2017. október 5.

Három város: Körmend, Szentgotthárd és Vasvár vezetése 25 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy megalakítják a Régióhő Kft-t, hogy a településeken élők számára minél olcsóbban biztosítsák a hőenergia szolgáltatást. Erre, az utóbb bebizonyosodott helyes döntésre és az eltelt évtizedekre emlékeztek a közelmúltban Körmenden.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Bebes István Körmend város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd az összefogás fontosságát hangsúlyozta, hiszen ebben az esetben is eredményesnek bizonyult ez a fajta hozzáállás. V. Németh Zsolt, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Vasvár akkori polgármestere a kezdetekre emlékeztetett. A Régióhő nagy pozitívumaként említette a környezetbarát technológiák bevezetését, hiszen mint mondta: ma Magyarországon kiemelkedő feladat a levegőszennyezés mérséklése. Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elismerő szavak kíséretében oklevelet adott át a cég vezetőjének.

Németh István (képünkön), a Régióhő Kft. ügyvezető igazgatója felelevenítette a társaság fejlődésének legfontosabb állomásait, kiemelve a szindikátusi szerződés megkötésének a fontosságát, amely pontosan meghatározza a tulajdonosok jogait és kötelezettségeit . A mindenkori önkormányzatok pozitív hozzáállása mellett ennek a dokumentumnak is köszönhető, hogy a 25 év alatt 239 fontos döntés született, valamennyi egyhangú szavazással. Az ügyvezető kiemelte: mindig a fogyasztók elégedettsége és megtartása volt a legfontosabb törekvésük. Megjegyezte: a cég eredményei folyamatosan javultak, s mindezt a korszerűsítéseknek köszönhetően csökkenő dolgozói létszámmal érték el. A kollektíva csaknem fele a kezdetektől a Régióhő alkalmazottja.

Tóth Balázs Vasvár polgármestere szerint a három város gyümölcsöző együttműködése megkérdőjelezi a közismert szólás valóságtartalmát, miszerint: ”közös lónak túrós a háta”. Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere köszönetet mondott azért a „melegségért” melyet a Régióhő szolgáltatott.      

 

Forrás: Rábavidék.hu