Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Felhőtánc – A Pro Körmend vendége volt Kerecsényi Éva

Rábavidék | 2017. április 21.

Ennek a napnak a délutánján felhőkkel tarkított napsütéses idő volt Körmenden. Az időjárás belopódzott a Bakelit kávéház falai közé is, hiszen a Pro Körmend Városszépítő Egyesület vendége – Kerecsényi Éva – ott mutatta be Felhőtánc című verseskötetét.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Volt rengeteg mosoly és néha néhány könnycsepp is. Ilyenkor mindig Gmeindl Margitka – a művésznő barátnője – vette át a stafétát és rendkívül organikus hangú felolvasásával feledtette a múltat, a hallgatóság pedig ismét a verssorokba révedt. Szó esett a régi Rába-partról, a Várkertről és megannyi körmendi emlékről, hiszen Éva Körmenden született, itt járt általános iskolába, itt élt, itt töltötte gyermekkorát. Most Győrben él, boldog, mert azt csinálhatja, amit szeret: olasz magántanárként tevékenykedik és verseket ír. Versei megjelennek a Poet.hu, Verseskönyv, Holnap Magazin, Tiszta sor, Irodalmi Rádió internetes irodalmi közösségek oldalain.
Két magánkiadású könyvvel büszkélkedhet: első könyv 2015-ben jelent meg Lélekkeringő címmel, ezt követte a most bemutatott, 2016-os megjelenésű Felhőtánc című verseskötete. A múlt felidézése mellett szó eset néhány spirituális gondolatról is, hiszen a természetfeletti ihletése nem hagyható ki. A több mint kétórás irodalmi est végére szárnyra kapott a költészet. Az utolsó versek egyikét a művésznő egykori általános iskolai osztályfőnöke, Kati néni olvasta fel. Megható este volt.  
 

Forrás: Rábavidék.hu