Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Újévköszöntő fúvóskoncert

Tóth Judit | 2017. február 3.

Az újévi hangverseny évek óta a város egyik legnépszerűbb kulturális eseménye. Az idén sem volt ez másként, már jóval a kezdés előtt majdnem teljesen megtelt a városi sportcsarnok. Többen eljöttek a megyében működő fúvószenekarok vezetői és tagjai közül is, jelezve a jól működő kulturális kapcsolatokat.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A hangverseny elején Pálóczi Zsuzsanna műsorvezető külön köszöntötte dr. Kovács Gyula Attilát a fúvószenekar elnökét, Morvay András karnagyot, valamint a fellépő együttes tagjait.  A vendégek között volt V. Német Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, aki minden évben megtiszteli az eseményt. Csakúgy, mint Bebes István polgármester, aki köszöntő beszédében az év első nagyszerű eseményének nevezte az újévi koncertet. Kiemelte, hogy az év végi számadás után már az új feladatokra kell összpontosítani. A polgármester elmondta azt is, hogy az egyén sikere, felemelkedése akkor ér igazán sokat, ha mindezt egy közösségben tudja megvalósítani
A Városi Fúvószenekar műsorában elsőként a Moment for Morricone egyveleg szólalt meg, majd egzotikus zene következett. Az est a cseh zeneszerző és katonazenekari karmester, Julius Fučík autentikus indulójával zárult, akinek műveit ma is hazafias zeneként játsszák szülőföldjén. Végül ráadás számok következtek: a hagyományos és sokszor hallott Radetzky marsch, a Go west, a Rasputin című ismert slágerek, valamint halhatatlan Elvis dallamok. A Városi Fúvószenekar méltán kiemelt művészeti csoport, tagjai között vannak idősebb, évtizedek óta zenélő tagok, de fiatal zeneiskolás növendékek is. A zenekar újévi műsora a körmendi kulturális évad nyitánya, a város népszerű közösségi eseménye, nem véletlenül, hiszen a repertoárba válogatott dalok mindenkinek szólnak, sőt sokak számára ismertek.
 

Forrás: Rábavidék.hu