Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Hatodik alkalommal rendeztek szakmai randevút Vasváron

Kórustalálkozó Dévay Géza karnagy emlékére

Pam | 2016. június 14.

Szombathelyi, zalaegerszegi és a vasvári kórusok adtak egymásnak szakmai randevút május 21-én Vasváron. Dévay Géza karnagy emlékére hatodik alkalommal tartottak kórustalálkozót. A Kardos László Általános Iskola aulájában szervezték az emlékhangversenyt.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus első alkalommal volt a rendezvény vendége.  A szombathelyi Erkel Kamarakórus több alkalommal is bemutatkozott már az egykori, vasvári karnagyra emlékező zenei programban. A Vasvár Városi Kórus is pódiumra lépett. Emellett házigazda szerepet is vállaltak.  Először a zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus mutatta be műsorát. A Liszt Ferenc Általános Iskola egykori tanítványaiból álló felnőtt énekkar három éve dolgozik együtt. Számos koncerten, jótékonysági esten, városi rendezvényen léptek fel. Két hete épp az Erkel Színházban működtek közre egy hangversenyen. Vasvárra egyebek közt Praetorius kora barokk zeneszerző és kortárs komponisták dalait hozták el.
A zalaegerszegiek után a szombathelyi Erkel Kamarakórus lépett színre. A műsorukban az volt a különleges, hogy csupán egyetlen szerző néhány művét járták körül jelképesen, zenés formában. Ráadásul olyan zeneszerzőét, aki nem elsősorban kórusműveiről volt ismert. Monteverdi madrigálokat énekelt az öttagú kamarakórus. A Monteverdi keresztmetszetben az éneklés után és közben hegedűt, fuvolát és csemballóként funkcionáló szintetizátort is ragadtak az együttes tagjai és így adták elő a szerző által komponált dalokat. Harmadikként Vasvár város kórusa énekelt. Karl Jenkins kortárs szerző három tételes műve hangzott el tolmácsolásukban, amit nevezhetnénk  a béke himnuszának is. Végül a kórusok együtt álltak pódiumra. Az öröméneklés tárgyául Bach: Már nyugosznak a völgyek, című dalát választották. A programot fehér asztal melletti beszélgetéssel zárták a művészeti együttesek.   
 

Forrás: Rábavidék.hu