Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

A körmendi intézmény rendezvényeit és kiállításait díjazták

Nívós elismerést kapott a kulturális központ

Tóth Judit | 2016. február 8.

A Körmendi Kulturális Központ vezetője, H. Vörös Márta a Magyar Kultúra Napján vette át a Minősített Közművelődési Intézmény címet. A Pesti Vigadóban tartott díjátadón a körmendi intézmény rendezvényeit és kiállításait is méltatták, amelyek nem csak helyi szinten, hanem nemzetközileg is ismertek, elismertek.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Kultúra Napján több díjat, elismerést is átadott. Az idén a város egyik intézménye is érintett volt. A Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár közművelődési feladatokat ellátó egysége, a művelődési ház kapta a Minősített Közművelődési Intézmény címet. Az elismerést a rendezvények és a kiállítások megvalósítása terén végzett kiemelkedő tevékenységével vívta ki magának az intézmény, amelyek európai és a hazai minőségbiztosítási rendszereknek is megfelelnek.

 - A 2014-15. évi feladatellátás vizsgálata eredményeként a Magyar Kultúra Napján összesen 11 intézmény kapta meg az elismerést, amelyet dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adott át Balog Zoltán miniszter megbízásából. Az elismerésre nagyon büszkénk vagyunk, igyekszünk a jövőben is tenni a dolgunkat - mondta H. Vörös Márta intézményvezető.

A Pesti Vigadóban tartott ünnepségen az intézmény minőségfejlesztésen dolgozó munkatársain kívül részt vett Bebes István polgármester, akinek kiemelkedő kultúrapártoló tevékenységéért külön is gratulált az államtitkár.                            

Forrás: Rábavidék.hu