Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Senyei császár

gyu | 2015. március 13.

A bajánsenyeiek húshagyókeddi farsangi mulatsága kategóriájában klasszikusnak számít. A közel fél évszázados hagyománnyal rendelkező esemény már az indulásakor is azzal vonta magára a figyelmet, hogy hétköznap rendezték meg. Ez akkor nem volt szokás, és ma sem az, bár vannak követőik.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Az idei évben több őrségi helyszínen is rendeztek hasonló eseményt ezen a napon, ám a senyeiek rendezvényének sikerét ez nem befolyásolta. Csaknem nyolcvan jelmezes és számtalan vendég bizonyította a húshagyó keddi bál töretlen népszerűségét. A rendezők örömtelinek nevezték, hogy ismét sokan érkeztek a szomszédos Szlovéniából, valamint Őriszentpéterről és a régió más településeiről. A vendégeket Pappné Balogh Ágnes, a művelődési ház vezetője köszöntötte, majd Györke Gyula polgármester, a település vezetője Ferenc Józsefnek öltözve röviden és frappánsan a császár elhíresült mondásával – „Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve” – indította útjára a farsangi maskarások találkozóját. A jelmezesek között már évek óta nem állítanak fel rangsort, minden résztvevő értékes ajándékot kapott. Az estét a Kerkabarka Színjátszó Csoport vidám előadása színesítette, a talpalávalót pedig a népszerű Lux együttes biztosította. Étel, ital volt bőven, és természetesen nem maradhatott el a szalagos farsangi fánk sem.

Bajánsenye község önkormányzata és a helyi rendezők már több évtizede szervezői és ápolói az Őrség megőrzésre érdemes hagyományának.

Forrás: Rábavidék.hu