Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Tollfosztás és tökmagköpesztés Őriszentpéteren

k. gy. | 2015. február 17.

Tollfosztó és tökmagköpesztő estét tartottak Őriszentpéteren a közelmúltban.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A karácsonyi ünnepeket és az újév köszöntését követően szabadidős programokkal várta vendégeit a kisváros művelődési háza.

Az eseménnyel régi őrségi hagyományok felelevenítését tűzték ki célul. A szorgos munka mellett beszélgetéssel, nótázással tették hangulatossá az estét a résztvevők. A zenéről a Szlovéniából érkező harmonikás Nemec Lajos gondoskodott. Az este vendégei egy-egy tál süteményt hoztak magukkal, ezzel járultak hozzá annak sikeréhez.

Őriszentpéter az idén ünnepli várossá válásának 10 éves évfordulóját. A város kulturális és szórakoztató rendezvényeit ennek tükrében állítják össze az idei esztendőben. Ismét megrendezik majd az annak idején nagy népszerűségnek örvendett disznótort. Február 15-én az intézmény szervezésében kiránduláson vehetnek részt az érdeklődők. Az úti cél Mohács a „busók földje”. A világ szellemi örökségeként nyilvántartott busójárásra utaznak a kirándulók. A programban szerepel a busók felvonulásának megtekintése, a busók dunai átkelése, a farsangi koporsó vízre bocsátása és a máglyagyújtás. Napközben még a kézműves és kirakodóvásáron lehet múlatni az időt.

Február 7-ig lehet jelentkezni az autóbuszos túrára, helyek már csak korlátozott számban vannak. Jelentkezni és érdeklődni a 94/428-022-es és a 06/30/2057-818-as telefonszámokon lehet.     

 

Forrás: Rábavidék.hu