Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

„Valahogy a lelkünket is rendbe kellene tenni”

Megnyílt az Óriás Adventi Kalendárium

Rába-infó | 2015. január 7.

Körmenden advent első hétvégéjén az Óriás Adventi Kalendárium nyitásával kezdődött meg a várakozás időszaka, majd Óra Krisztián rk. káplán ünnepre hangoló gondolatok után megáldotta az adventi koszorút, és meggyújtotta az első gyertyát. Ünnepi műsort a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai adtak.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Advent első hétvégéjén ismét elkezdődött az adventi kalendáriumnyitogató játék, ahol a legkisebbek közül az ügyes feladatmegoldás – vagy épp a szerencsés véletlen – után ketten ablakot nyithattak, amik mögött egy-egy értékes ajándék lapult. A feladat először szaloncukor kereséssel indult, majd egy rövid labdajáték után ketten izgatottan szorongathatták a megérdemelt ajándékot.

Ezt követően Óra Krisztián római katolikus káplán ünnepre hangoló szavai nyitották meg Körmenden a karácsonyi várakozás időszakát. Óra Krisztián a rendről beszélt, arról, hogy akkor várhatjuk igazán Jézus születésének ünnepét, ha rend van a lelkünkben. Rámutatott arra, hogy ha vendéget várunk, akkor is rendbe tesszük a lakást, ha kerti partit tartunk, előtte lenyírjuk a füvet, és valahogy a lelkünket is rendbe kellene tenni, hogy méltón várhassuk Jézus születését.

Az ünnepváró gondolatok után megáldotta a koszorút, majd meggyújtotta az első gyertyát. A színpadon a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjainak műsorát láthattuk, akik énekkel, szavalattal fokozták a várakozással telített hangulatot ezen az első adventi hétvégén.

Ahogy Óra Krisztián szavai közben végignéztünk a téren, azt láthattuk, hogy Körmend méltóképpen várja a vendéget. A teret díszbe öltöztette, az óriási adventi koszorú talán szebb, mint valaha, a sok-sok apró égő pedig tényleg mint valami karácsonyi hírnök, fogja közre a teret. Minden adott volt tehát, hogy a lelkünkre figyeljünk, hogy jól érezzük magunkat, és újra és újra kilátogassunk a térre.                     

Forrás: Rábavidék.hu