Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

600 ezer forintra büntették az eb gazdáját

A pénz beszél, a kutya ugat

Blikk.hu | 2015. január 7.

Pénz beszél, kutya ugat. Ezt a saját bőrén tapasztalhatta meg két szentgotthárdi szomszéd.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A kutyás család éjszakára egy kennelbe zárta be Artúrt, a labradort, ami a jelek szerint cseppet sem tetszett a jószágnak. Időről időre hangos ugatásba kezdett, ami lehetetlenné tette a pihenést a szomszéd 3-4 méterre lévő hálószobájában.

– A kálváriánk 2010 novemberében kezdődött. Számtalan alkalommal ébredtünk fel az éjszaka közepén vagy hajnalban – panaszolta Woki Zoltán. A helyzetet először békésen próbálták rendezni, ami két hónap után sikerült: a gazdi vett egy ugatásgátló nyakörvet. Ezután egy évig nyugalom volt, majd 2012 februárjában minden elölről kezdődött. Zoltán birtokvédelmi eljárást indított.

– A kutyaugatás önmagában nem minősül zavaró körülménynek, ám az eb elhelyezése már igen – állapította meg a jegyző, és előírta a kennel áthelyezését. A gazdi azonban fellebbezett, így bírósági per indult.

– A bíróság 270 ezer forint kártérítést ítélt meg arra az ablakra, amelyet még korábban kicseréltettem, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést a kellemetlenségek miatt, illetve a 101 ezer forintos perköltséget is a kutya gazdája fizette ki – folytatta Zoltán.

A gazdi fellebbezését novemberben a Kúria is elutasította. A két család közben kompromisszumra jutott. A szomszéd belement, hogy éjszakára nyitva hagyja a kennel ajtaját, így azóta Artúr már nem a hálószoba ablaka előtt ugat. A kérdés csak az: ezzel miért várt eddig?       

Forrás: Rábavidék.hu