Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Őrségi ízek és szívbarát fogások Szentgotthárdon

Rábavidék | 2011. április 2.

A szentgotthárdi Andante étterem öt évnyi működés után elmondhatja magáról, hogy az őrségi régió egyik legnépszerűbb éttermévé vált. A sikerben elvitathatatlan érdemei vannak Horváth Béla séfnek, aki a megnyitás óra vezeti az Andante konyháját

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

- Őrségi gyerek vagyok, az otthoni ízek és a főzés szeretete miatt választottam ezt a szakmát. Pályakezdőként kerültem a Székely Tanyára, amely akkoriban a legnépszerűbb étterem volt a 8-as főútvonal mellett Budapesttől az országhatárig. Igazi mélyvíz volt, rengeteget tanultam ott. Amikor felkértek a megnyitás előtt álló, szentgotthárdi Andante étterem konyhájának vezetésére, az első pillanattól jól tudtunk együtt dolgozni: a vezetők és a tulajdonosok egyértelműen az élet szeretetéről szóló helyet képzeltek el, ahol lehet és érdemes időt szakítani az élvezetekre, legyen szó az ételekről, egy pohár jó borról vagy egyszerűen egy baráti társaságban eltöltött jó hangulatú estéről.

- Az osztrák határ mellett mennyire lehet eltávolodni a Cordon bleu - Bécsi szelet irányvonaltól?

- Az étlapunkat félévente frissítjük. A szokásos éttermi fogások mellett két fő pillérre építettük fel a választékunkat: egyrészt bő választékot tartunk tájjellegű fogásokból, ezeket háziasan készítjük, esetenként kicsit modernizáljuk. Másrészt étlapunk egy részében kifejezetten szívbarát ételeket és salátákat kínálunk. Bár az étlapon külön nem szerepelnek, de tudunk fogásokat készíteni a lisztérzékeny vagy laktózérzékeny vendégeink részére is.

- Az ételeken kívül milyen további vendégcsalogató szolgáltatásokat kínálnak?

- Fontos, hogy a vendégeink otthonosan, komfortosan érezzék magukat nálunk. Az Andante étterem légkondicionált, vendégeink részére ingyenes internet-csatlakozási lehetőséget biztosítunk, jó minőségben lehet sportközvetítéseket nézni. A kisgyermekes családok bizonyára értékelik az olyan apró figyelmességeket is, hogy színezőt adunk a gyerekeknek, így a szülők is nyugodtabban étkezhetnek.

- Melyek az étterem legnépszerűbb fogásai?

- Vitathatatlanul első az Őrségi szűzérmék, melyet tejfölös erdeigomba mártással és dödöllével adunk. Népszerű a pankaszi disznósült, a petrezselyem mártásos borjúcomb, az egészben sült kacsa, a tárkonyos szűzérme steak és a vargányás palacsintával kínált Andante bélszín is. A grillteraszon nyaranta többször főzünk nagyobb társaságoknak, a nyílt tűzön készült Hét vezér pörköltünket sokan tartják kedvencüknek.

A szentgotthárdi étterem és panzió honlapja.

 

Forrás: Rábavidék.hu