Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Innen-onnan

pogács | 2014. július 11.

Visszaszámlálás. Római kori vízóra segíti a visszaszámlálást a Savaria Karnevál kezdetéig. A szombathelyi Fő téren álló vízóra csapját Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg a közelmúltban. Lapunk megjelenésének idején a fesztiválig még 49 nap van hátra. A vasi turisztikai rendezvényre százezernél is több látogatót várnak Szombathelyre augusztus 21. és 24. között.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

• Élő sakkjátszma. Élő sakkjátszma lesz a sárvári Nádasdy Fesztivál egyik különlegessége. A játék „hadvezérének” Portisch Lajos nemzetközi sakknagymestert, a Nemzet Sportolóját kérték fel a szervezők. A sportoló élő sakkserege magyar, illetve török jelmezbe öltözik majd. A játszmában szereplőket a sárvári hagyományőrzők személyesítik meg. A tervek szerint egy-egy lépés közben az élő „bábuk” fegyveres harcot vívnak egymással a pozíciók megszerzéséért. A látványos program mellett ostromjátékkal, kincskeresővel, országos ételmustrával és színpadi rendezvényekkel is várják július 15. és 20. között a Nádasdy Történelmi Napokra érkezőket a szervezők.

• Weöres-szobor Csöngén. A közelmúltban avatták fel Weöres Sándor újraöntött szobrát Csöngén, a költő szülőfalujában. A helyreállítás összesen 2,3 millió forintba került. A költségekhez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egymillió forintot adott. Ugyancsak egymillió forinttal járult hozzá a szobor újraöntéséhez a Nemzeti Kulturális Alap is. A fennmaradó 300 ezer forint közadakozásból gyűlt össze.              

Forrás: Rábavidék.hu