Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Tájoltak a vasvári színjátszófesztivál résztvevői

pam | 2014. július 11.

Négy napon át tartott a Vasvári Színjátszó Fesztivál. A találkozó szombati napjának mérlege összesen 14 előadás 8 településen. A vasvári, városi helyszínek mellett Csehimindszenten, Rumban, Bejcgyertyánoson és a Szajki-tavaknál is tájoltak a színi csoportok vásári komédiákkal és vidám előadásokkal.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

A vasvári programok általában éjfélig tartottak, ami a nyolc tagú zsűri számára jelentette a legnagyobb kihívást. A négynapos fesztivál alatt ugyanis minden előadását látniuk kellett a szakembereknek. Ez alapján hozhattak objektív döntést arról, hogy a 29 csoport 42 produkciója közül melyiket látták a legjobbnak. Az országos színi találkozó június 22-én, vasárnap délután eredményhirdetéssel ért véget.

A kulturális program a hegyháti vidékfejlesztési folyamatokra is hatással volt. A szállásadás terén ugyanis Vasvár nem minden esetben tudja kiszolgálni a nagy számú érkezőt, így a kistérség falusi turizmusára is építenie kellett a programszervezőknek. A probléma csak az, hogy a tőkehiány miatt ez is fejlesztésre szorulna. Ám most az igények hatására megindult a falusi szálláshelykiadás is a térségben. Egyre több ingatlantulajdonos alakítja át a házát úgy, hogy az a turisták számára is kiadható legyen.

A falvakban a színjátszók fellépése miatt az eddig fel nem újított művelődési házakban is történtek változások. Több helyen az önkormányzatok új székeket vásároltak a nézőtérre, néhány kultúrházban pedig a színpadi függönyöket is kicserélték.  

Forrás: Rábavidék.hu