Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Élj a helyi lehetőségekkel!

k. gy. | 2014. június 13.

Aki szeretné megismerni, vagy családjával megismertetni az Őrség rejtett, féltett, akár hétköznapi, sokszor máig hasznos értékeit, az keresse fel az „Élj a helyi lehetőségekkel!” jelmondattal csalogató helyszínt a Virágzás Napjai Fesztiválon.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

 

Ez nem más, mint egy játékos, szemet gyönyörködtető, informatív és elgondolkodtató bemutató a helyi természeti, társadalmi és gazdasági értékekről, kézműves termékekről. A program minden korosztálynak szól: a helyi értékeket bemutató ismeretterjesztő anyagok mellett a kicsiket játszóház várja tele természetes anyagokból készült játékokkal, a nagyobbak kézműveskedhetnek, az érdeklődő kedvű felnőttek és gyerekek totózhatnak egyedi nyereményekért. A nagyszülők is különös élményben részesülhetnek: egy-egy kiállított tárgy kapcsán biztosan felelevenednek a régi emlékek. A találkozókra a Virágzás Napjain, Őriszentpéteren várják az érdeklődőket. Pünkösd vasárnap a Malom előtt, pünkösd hétfőn a Pajta Bisztró és Táncház előtt.

A program a „Fenntartható életmód kampány a természeti és helyi értékekhez kapcsolódóan a Nyugat-Dunántúlon” című, a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0132 számú pályázat keretében valósul meg. Az Őrség kincseit bemutató utazó kiállítást a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület helyi partnerekkel közösen állította össze. A program célja a helyben lakók közösségének erősítése helyi természeti és tárgyi értékek bemutatásával, a helyi termékek fogyasztásának ösztönzése és általában a fenntartható életmód szellemének és gyakorlatának ismertetése.     

Forrás: Rábavidék.hu