Cikk nyomtatása Küldje tovább ismerősének !

Taroltak a Simon Hajszalon versenyzői

R-infó | 2012. április 22.

A tavaszi szél már javában belekócol a hölgyek frizurájába. A verőfényes napsütésben megcsillannak a divatos színűre festett és a festésre váró tincsek. Milyen frizurát válasszunk? Mi a tavaszi frizuratrend? Simon Tibor körmendi mesterfodrászra és „csapatára” nyugodtan rábízhatjuk magunkat. A szakmai színvonal legalább annyira fontos elvárás náluk, mint a frizurakészítés során felhasznált anyagok és eszközök minősége.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Képzésre és megmérettetésre egyaránt szánnak időt és energiát. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 4-én Fodrász és Kozmetikus Versenyt rendezett. Zalaegerszegről sok-sok éremmel tértek haza. A zsűri első hellyel díjazta Nagy Enikő szalontechnikáját, Takács Krisztina 2., Enikő 3. helyezést érdemelt ki Marcell-vízhullámjával. Női divat kategóriában is jól szerepeltek a tanulók. A női összetett versenyszámban Enikő 2., Kriszti 3. díjat szerzett. Simon Tibor mesterfodrász 3., Nagy Evelin fodrász alkalmazott pedig 5. helyezést ért el a női full fashion kategóriában. Ennek kapcsán beszélgettünk Simon Tiborral.
– Mit takar a full fashion?
– Ez a legösszetettebb, mert itt a zsűri nem csak a frizurát, hanem a sminket, körmöket, ruházatot is figyeli, és az összhatást díjazza. A modellnek úgy kell kinéznie, mintha egy divatmagazin fotóján szerepelne. Ebben segítségünkre volt Karcsics Andrea kozmetikus. A sok versenyszámhoz összesen hat modellt vittünk magunkkal, akiknek a hajfestését már itthon elkészítettük, hiszen minimum négy, de akadt, akinek nyolc szín tette plasztikussá a frizuráját.
– Mi az idei tavaszi-nyári frizuradivat?
– Azt gondolom, hogy a divatdiktátorok folyton változó trendjeinek követése helyett mindenki az egyéniségének megfelelő frizurát válasszon, „amiben” jól érzi magát. Nőknél most a hullámos haj a divatos, a férfi frizurák pedig hosszabbak. Színben a barna hódít és a több árnyalat együttese.
– Tudom, hogy professzionális anyagokat használtok. Mi a véleményed, tapasztalatod a drogériákban kapható hajfestékekkel végzett otthoni színezésről?
– Mi csak Németországból származó exkluzív szalontermékekkel dolgozunk Nálunk ezek (samponok, balzsamok, pakolások) otthoni használatra is megvásárolhatók. A professzionális termékeket gyártó cég úgy fejleszti ki ezeket a hajfestékeket, hogy a klimazon (hatóidő csökkentő-készülék) használata mellett fejtsék ki tökéletes hatásukat. Ennek köszönhetően mi 30 helyett elég, ha 15 percig a hajon hagyjuk a vegyszert. Ez egy ár-érték arányt tükröző, nem mindenütt elérhető fodrászszolgáltatás. Nyilvánvaló, hogy az eredménynek nyomába sem érhet a jóval olcsóbb házi megoldás.
– Gondolom, nem csak az elnevezésben van különbség fodrászüzlet és szalon között.
– A fő különbség, hogy a szalonban magas színvonalú termékeket használunk és forgalmazunk, a felszereltség szintén exkluzív kategóriájú. Továbbá több fodrász dolgozik az üzletünkben. Mivel „láncmunka” folyik, így a vendégeknek – előre történő bejelentkezés mellett – nem kell várniuk, hogy a megfelelő szolgáltatást megkapják, és elégedetten térjenek vissza hozzánk.

 

 

Forrás: Rábavidék.hu